Jouw iMac weer als nieuw!

Last van een trage iMac die steeds vastloopt? Dit komt vrijwel altijd door de trage, vaak versleten harde schijf of fusion drive. Wij vervangen deze door een snelle SSD schijf. Het resultaat? Een iMac die met 20 seconden is opgestart, direct reageert en waarmee je moeiteloos meerdere programma’s gelijktijdig kan draaien. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Kies hieronder jouw iMac model en configureer vervolgens de gewenste upgrade.

Stap 1: Selecteer je iMac model:

Klik linksboven op het appeltje en vervolgens op over deze Mac. In het eerste tabje zie je het jaartal van de iMac staan. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

iMac harde schijf vervangen

Een harde schijf is per definitie trager dan een SSD, daarnaast wordt de harde schijf van een iMac ook steeds trager met de jaren. Dit komt doordat een hardeschijf mechanisch werkt met een roterende schijf en bewegende lees/schrijfarm, deze zijn natuurlijk aan slijtage onderheven is. Dat verklaart ook waarom hardeschijven die op leeftijd zijn, steeds meer een krakend geluid kunnen maken. De Sata SSD die wij standaard in de iMac installeren is 5 á 6 keer zo snel dan de hardeschijf die er in zit toen deze nog nieuw was. Na een aantal jaren (afhankelijk van de draaiuren) loopt dit alleen maar op. Dus kies nu voor een SSD upgrade en geniet van een ongekend snelle iMac!

iMac SSD upgrade

Naast het inbouwen van een SSD kan je voor bepaalde modellen ook kiezen voor een upgrade van het werkgeheugen. Staat deze upgrade er niet bij? Dan is het geheugen helaas door Apple helaas gesoldeerd op het moederbord en dus niet vervangbaar. Naast de SSD- en eventuele geheugenupgrade, maken wij de iMac ook altijd stofvrij. Dit zorgt ervoor dat de processor weer beter kan koelen, waardoor de ventilatiegeluiden afnemen en de prestaties toenemen. De kosten voor een iMac SSD upgrade zijn vanaf 185 euro. Hiermee is de iMac weer als nieuw voor een fractie van de prijs.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf het iMac 2012 model zit het display vastgeplakt aan de behuizing. Middels speciale gereedschap ‘liften’ wij het kwetsbare scherm uiterst voorzichtig van de aluminium behuizing, vervolgens worden de verschillende connectoren aan het moederbord los geklikt. Daarna verwijderen wij de onderste plaklaag, waarna het iMac scherm volledig los is van de behuizing. De tweede stap is het verwijderen van het stof aan de binnenkant van de iMac en alle lijmresten aan het scherm en de behuizing. Vooral dat laatste is van belang om er zeker van de zijn dat het nieuwe scherm weer op de originele manier kan worden bevestigd.

Vervolgens wordt de oude harde schijf uit de iMac geschroefd en vervangen door de door jou geselecteerde SSD. Bij het 21.5″ model heeft de SSD dezelfde grote en bij het 27″ model wordt er een speciale bracket gebruikt, zodat de kleinere SSD op de juiste manier kan worden bevestigd.

Als de SSD en het eventuele geheugen zijn geplaatst worden de nieuwe plakstrips toegepast, waarna het scherm weer op de originele manier wordt vastgemaakt. De laatste stappen bestaan natuurlijk uit het herinstalleren van Mac OS, testen van de nieuwe SSD en eventueel het migreren van de oude harde schijf data naar de nieuwe SSD.

header